Lekkage Markthallen Rotterdam

Een grote waterleiding lekkage in de gloednieuwe Markthal in Rotterdam

Na een lekkage lekdetectie onderzoek bleek een gesprongen waterleiding de boosdoener

Markthal Rotterdam lekkage

Gesprongen waterleiding

Een lekkage onderzoek bracht de oorzaak in beeld

Het enorme (overdekte) bouwwerk werd begin oktober geopend, maar gisteravond kwam het lekkage water met bakken naar beneden. Na een lekkage lekdetectie onderzoek bleek een gesprongen waterleiding de boosdoener.

Vanaf de tiende etage stroomde het water ruim een uur lang naar beneden. “We hebben de waterleiding van zo’n 10 appartementen afgesloten,” zegt woordvoerder Eva Lambooij. De appartementen boven de hal zijn al verkocht, maar zijn nog niet allemaal bewoond.

‘Vallende regendruppels’

KMZ Lekdetectie

Een tapas-zaak die onder de gesprongen leiding huist, heeft volgens de woordvoerder waarschijnlijk de meeste schade. “Het restaurant ligt recht onder het lek en bestaat voor een groot deel uit hout”, zegt ze. “Dat restaurant heeft echt het meeste pech gehad.”
„Ik zat boven te eten en ik zie opeens wat regendruppels vallen. Vervolgens kijk ik omhoog en komt er een hele plas naar beneden.
Werknemer tapas-zaak ”

Het restaurant sloot volgens RTV Rijnmond meteen zijn deuren toen het water in de keuken naar beneden stroomde. “De houten vloer staat blank, die kunnen we wel weggooien. Ook de keuken is helemaal onder gelopen. Dit mag toch niet gebeuren in zo’n gloednieuw gebouw? Het water kwam met bakken uit de culinaire hemel”, aldus de bedrijfsleider.
Het restaurant zal door de lekkage ook dit weekend een hoop inkomsten mislopen, zeggen ze daar: “De komende dagen, inclusief het weekend, zijn het drukst. En we hadden heel wat reserveringen van groepen die hier willen eten.”

Oorzaak
Waarom de waterleiding geknapt is, moet onderzocht worden. “We willen heel graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren”, zegt Lambooij. “Het is niet zo dat de hele markthal onder water stond, maar het is natuurlijk wel gek dat het in zo’n nieuw complex gebeurt. ” Vandaag zal duidelijk worden hoeveel schade het water in de hal heeft aangericht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *