Endoscoop lekkage inspectie

Met behulp van een endoscoop kunnen lekkage inspecties worden uitgevoerd op ontoegankelijke ruimten

Endoscopische camera inspecties maken aansluitingen visueel zichtbaar onder een douchebak, ligbad, achter inbouwtoilet of holle ruimtes zoals bijvoorbeeld een leidingkoker

Endoscoop lekkage inspectie

Endoscopen zijn geavanceerde camera’s welke ook worden gebruikt in de vliegtuigindustrie

Naast beeld en beeldopnamen kunnen video opnamen worden gemaakt. De endoscopen welke wij hiervoor gebruiken hebben slechts een diameter van 6 tot 8 millimeter wat schade beperkt bij het verkrijgen van toegang. Gebreken en lekkage oorzaken worden duidelijk en helder in beeld gebracht. In de rapportage welke worden opgemaakt worden de gemaakte beeld of video opnamen toegevoegd.

KMZ Lekdetectie voert deze inspecties landelijk uit voor een vast tarief. Door het uitvoeren van een endoscopische inspectie kunnen onnodig hak en breekwerk worden voorkomen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Endoscoop lekkage inspectie

Achter het inbouwtoilet

Achter een inbouwtoilet is sprake van meerdere aansluitingen zoals de afvoer, water aanvoer, waterreservoir en stortbuis. Meerdere lekkage gevoelige onderdelen worden door een endoscopische inspectie gecontroleerd en in beeld gebracht zonder te hakken of breken.

Endoscoop lekkage inspectie

Onder een douchebak of ligbad

Onder een douche of ligbad is sprake van aansluitingen zoals afvoeren en waterleidingen. Met het boren van een gaatje in de voeg, is een inspectie met endoscoop mogelijk. Hierdoor wordt snel een beeld verkregen van de situatie en mogelijke lekkage welk anders alleen mogelijk is door hak en breekwerk. In veel situatie is het ook mogelijk de inspectie uit te voeren via een belendende wand. Deze wand kan dan vervolgens weer snel en goedkoop worden hersteld.

Camera inspectie

Leidingschachten

Standleidingen van af en aanvoer worden bij voorkeur weggewerkt in schachten. Ook rookgasafvoeren en ventilatie kanalen worden hierin verwerkt. Lekkages kunnen zich hier voordoen of er kan sprake zijn van andere onwenselijke gebreken zoals B.V. stankoverlast. Met endoscopen en camera inspecties, kan KMZ beeld verkrijgen van de situatie in leidingschachten, achter voorzetwanden, holle ruimtes of keukenopstellingen.

Camera inspectie

Kruipruimten en spouwmuren

Naast leiding technische inspecties worden geavanceerde endoscopen ook ingezet bij bouwkundige lekkage onderzoeken. Details in spouwmuren kunnen inzichtelijk worden gemaakt, voorbeelden hiervan zijn spouwankers of waterkerende details zoals spouwlood.

Niet alle kruipruimten zijn nog toegankelijk. De woning heeft geen toegang tot de aanwezige kruipruimte of bewoners hebben een nieuwe vloer aangebracht waarbij het luik met toegang tot de kruipruimte niet is uitgehouden. Ook hier kan met behulp van een endoscoop of camera technieken beeld worden verkregen van de staat van bijvoorbeeld balklagen of aanwezig leidingwerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *