Binnenklimaat en luchtkwaliteit

Een goed binnenklimaat waarborgt het wooncomfort en gezond werken

Een goed binnenklimaat wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de luchtkwaliteit in appartementen, huizen, kantoren en instellingen. Door een goed binnenklimaat te hebben wordt gezond werken en het wooncomfort gewaarborgd.

Snel handelen bij een lekkage

Dit voorkomt grote gevolgschade in uw badkamer en/of andere ruimten

Binnenklimaat en luchtkwaliteit onderzoek laten uitvoeren?

Bel 030 202 73 79

24/7 telefonisch bereikbaar of vul het contactformulier in

Voorkom veelvoorkomende klachten

Zorg voor een goede binnenklimaat en luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit bepaalt in grote mate het binnenklimaat in woningen, bedrijfspanden en instellingen. Met een goed binnenklimaat wordt wooncomfort en gezond werken gewaarborgd.

Helaas heerst er in veel gebouwen een luchtkwaliteit dat minder is dan buiten. Dit kan klachten zoals vochtschade, schimmel en muffe lucht met zich meebrengen. Daarnaast is het mogelijk dat een slechte luchtkwaliteit ook gezondheidsklachten veroorzaakt.

Hoe draag je zelf bij aan een betere luchtkwaliteit?

 • Ventileer 24/7 de ruimte
 • Voorkom lekkages
 • Voorkom isolatie lekken
 • Herstel gebreken zo snel mogelijk
 • Zorg voor een gunstige CO2 waarde
 • Zorg voor een gunstige relatieve luchtvochtigheid

Wat zijn de kosten van een rookproef meting?

Afhankelijk van verschillende facetten bij het onderzoek

Onderzoek en rapportage
Vast bedrag voor een onderzoek tot 3 uur op locatie inclusief rapportage

Periodieke onderzoeken
Vast bedrag voor de periodieke onderzoeken met rapportage en inzet droogapparatuur

Toeslag
Toeslag indien het onderzoek langer dan 3 uur duurt

Binnenklimaat en luchtkwaliteit laten controleren

Wij brengen aandachtspunten en gebreken in kaart

Wij maken inzichtelijk hoe de binnenklimaat en luchtkwaliteit van uw ruimte is. Tijdens ons onderzoek brengen wij eventuele lekkages in kaart, daarnaast meten wij de kwaliteit van het binnenklimaat en kijken wij naar de staat van het gebouw.

Door gelijktijdig een bouwtechnische keuring uit te voeren kunnen wij ook bouwkundige gebreken in kaart brengen. Gebreken zoals koudebruggen kunnen schimmel, condens en vochtschade veroorzaken. Na aanleiding van ons onderzoek brengen wij in een rapportage een advies uit over de te verbeteren punten.

De kwaliteit van het binnenklimaat wordt bepaald door de aanwezig CO2, relatieve luchtvochtigheid en de temperatuur van de ruimte. Door te controleren op de aanwezige waarden van de relatieve luchtvochtigheid en CO2 zijn wij in staat een inzicht te geven over er voldoende geventileerd wordt in de ruimte. Hierdoor is het voor ons ook mogelijk om aan te geven of er een kans is op overlast door vocht en schimmel.

Wat kan ik zelf doen?

Tips en controles om de luchtkwaliteit en binnenklimaat te verbeteren

Ventileer uw woning 24/7, u voorkomt hiermee een slecht binnenklimaat en verhoogd uw wooncomfort. Vooral in de winterperiode raden wij aan uw ruimte te ventileren, door uw ruimte goed te ventileren bespaart u energie.

Tips om te controleren en te verbeteren:

 • CO2 waarde
  De CO2 waarde in uw ruimte wordt bepaald door te koken op gas maar ook door het ademen. Wij spreken over een frisse lucht bij een waarde tot maximaal (bovengrens) 1200 Deze waarde kunt u zelf controleren met een CO2 meter. Wanneer de waarde hoger is dan 1200 ppm, dan raden wij aan om de ruimte beter en meer te ventileren.
 • Relatieve vochtigheid
  Het percentage waterdamp dat aanwezig is in de lucht in uw ruimte wordt weergegeven door de relatieve vochtigheid (Rv waarde). De gewenste waarde ligt tussen de 40% en 60%. De Rv waarde wordt bepaald door de vochtproductie door omstandigheden, bewoners & huisdieren in uw ruimte. U kunt deze waarden zelf controleren door het gebruik van een hygrometer. Wanneer de waarde niet tussen de gewenste waardes ligt dan kunt u kijken of meer ventileren en/of meer of minder verwarmen de waardes aanpast.
 • Ventileren
  Is uw ruimte gesloten of geïsoleerd? Door de ruimte goed te ventileren wordt de ruimte meer luchtdicht uitgevoerd. Hierdoor raakt de lucht minder haar vocht kwijt in dampvorm, dit voorkomt hiermee de stijging van de Rv waarde. Wanneer er koudebrug aanwezig is of de ruimte is minder goed geïsoleerd dan zal er een bij een hogere Rv waarde een groter risico op schimmel zijn doordat er sneller condens optreedt. Door de aanwezigheid van schimmels wordt het binnenklimaat vanzelfsprekend slechter.

Wat wordt er onderzocht?

Meerdere onderdelen brengen wij in kaart

Tijdens een binnenklimaat en binnenmilieu onderzoek controleren wij op meerdere punten, afhankelijk van de uitkomst van ons onderzoek kan een aanvullend onderzoek nodig zijn. Extra onderzoeken kunnen bestaan uit bouwkundig lekkage onderzoek, leiding technische onderzoek of camera inspectie

Een binnenklimaat en binnenmilieu onderzoek bestaat uit:

 • Relatieve luchtvochtigheid metingen
  Het is belangrijk om inzage te hebben in de dampvorm. Vooral bij condensvorming, koudebruggen en andere vochtproblemen
 • Vochtmetingen
  Wij meten de vochtwaarden in plafonds, vloeren en wanden. Hierdoor maken wij inzichtelijk of er sprake is van een vochtprobleem en of deze wordt veroorzaakt door een lekkage of een andere oorzaak.
 • Infrarood camera
  Bij een warmtebeeld controle met de infraroodcamera controleren wij op technische gebreken en aanwezige koudebruggen. Plekken met veel vocht en isolatie lekken worden inzichtelijk door afwijkingen op het scherm.
 • Koolstofdioxide (CO2)
  Tijdens een CO2 meting wordt inzichtelijk of er voldoende geventileerd wordt. Goede ventilatie voorkomt eventuele vochtproblemen.
 • Visuele inspectie (moment opname)
KMZ Lekdetectie

Onafhankelijk advies

Wij vinden de oorzaak altijd, maar wij herstellen de oorzaak niet

KMZ Lekdetectie is onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen bij derden. De keuze van een herstellende partij maakt u zelf. Wel kunnen wij u begeleiden in het traject van de keuze en offerte controle.

Overlegt u altijd met uw verzekeringsmaatschappij want vaak worden onderzoekkosten en herstelkosten via uw verzekering vergoed. KMZ Lekdetectie en haar service verlening is bekend bij elke verzekeringsmaatschappij dus ook die van u.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.

Onze rapportage is voor iedereen leesbaar

Wij maken complexe problemen eenvoudig in onze rapporten

Onze rapportages bestaan uit duidelijke foto’s van onze bevindingen met een toelichtende tekst. Ook het droogproces maken wij transparant. U ontvangt een heldere aanbeveling om de lekkage te herstellen.

Wij laten alle vochtmetingen zien met een vakkundige toelichting zodat helder is wat er gebeurt. Het rapport is uitstekend geschikt voor zowel de bewoner als alle andere betrokkenen zoals; verzekeraars, eigenaren van huurwoningen, etc.

Lekdetectie rapportage

Last van een lekkage?

Wij vinden en rapporteren de oorzaken

Effectief en efficient lekkages in vochtige ruimtes vinden en oplossen
Unieke combinaties van specialisme lekdetectie en droogtechniek in één dienst

Heldere rapportage, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd worden
Tijdens het hele project wordt alles transparant en in eenvoudige taal gerapporteerd

Herstel van de lekkage kan aansluitend plaatsvinden
Geen extra tijdverlies of kosten om de lekkage en de gevolgen ervan goed te herstellen

De droging kan aansluitend aan het onderzoek uitgevoerd worden

Geen extra voorbereidende werkzaamheden meer nodig om de reparatie van de lekkage uit te voeren

Nadat het onderzoek afgerond is ontvangt u een uitgebreid rapport, hiermee kunt u aan de slag om de reparatie voor de lekkage te laten uitvoeren.
Voorkom gevolgschade na een waterschade, laat uw ruimte beheerst drogen door ons door de nauwe samenwerking met KMZ Droogtechniek. De periodieke metingen zorgen voor inzicht in het droogproces. Er zijn dus geen verrassingen.

Snel, volledig, vakkundig en betrouwbaar

KMZ Lekdetectie

Meer weten over binnenklimaat en luchtkwaliteit?
Informeer bij onze specialisten
Bel 030 202 73 79
of stuur een e-mail