Leidingwerk opsporen omdat er een lekkage aanwezig is?

Wij brengen de leidingen in kaart zonder hak- en breekwerk

Door onze geavanceerde technieken kunnen wij zonder hak- en breekwerk uw leidingen in kaart brengen. Dit voorkomt dat u per ongeluk een leiding raakt tijdens de verbouwing. Bij een lekkage kunnen wij exact aangeven waar de lekkage zich bevindt.

Snel handelen bij een lekkage

Dit voorkomt grote gevolgschade in uw badkamer en/of andere ruimten

Leidingwerk laten opsporen?

Bel 030 202 73 79

24/7 telefonisch bereikbaar of vul het contactformulier in

Leidingwerk opsporen

Zonder hak- en breekwerk

Wij zijn in staat leidingen op te sporen en in kaart te brengen doormiddel van diverse technieken, waaronder infrarood, leiding locatie apparatuur en camera met een traceerbare sonde. Wij kunnen de waterleiding opsporen wanneer deze in een betonnen vloer is gegoten maar ook buiten is het mogelijk de leiding in kaart te brengen.

Door het leidingwerk nauwkeurig in kaart te brengen voorkomt u onnodige schade bij werkzaamheden. Afhankelijk van het materiaal voeren wij de inspectie uit met de juiste opspoor methode.

Welk type leidingwerk kan KMZ opsporen

Door ons geavanceerde apparatuur kunnen wij bijna alle leidingen opsporen

Door onze geavanceerde apparatuur zijn wij in staat om vrijwel al het leidingwerk op te sporen. Hierbij kunt u denken aan water-, gas-, grond- en cv-leidingen maar ook het opsporen van vloerwarming, afvoeren en riolering kunnen wij in kaart brengen.

Hoe wordt het leidingwerk opgespoord

Wij hebben diverse technieken om het leidingwerk op te sporen

Wij sporen leidingen op met de nieuwste technieken, afhankelijk van het materiaal van het leidingwerk. De meest toegepaste apparatuur en techniek die door KMZ wordt gebruikt is de infraroodcamera, riool camera met traceerbare sonde voor afvoeren en de leidinglokalisator.

Heeft u last van een lekkage of heeft u verbouwplannen? Door het leidingwerk juist in kaart te brengen voorkomt u veel schade met het openbreken van bijvoorbeeld de vloer. Wij helpen u graag met het in kaart brengen van uw leidingwerk.

Hoe werkt de leidinglokalisator?

Doormiddel van een zender en een ontvanger

Mochten wij tijdens het onderzoek gebruik maken van de leidinglokalisator, dan plaatsen wij op het uiteinde van de leiding een klem. Deze klem wordt verbonden aan een zender. Doordat er een stroomkring wordt opgezet creëert de zender een elektrisch veld. Onze ontvanger vangt het signaal op dat de leiding geleid en hierdoor wordt de leiding in beeld gebracht

De leidinglokalisator is zowel binnen als buiten in te zetten. Mocht een leiding dieper gelegen liggen dan vangt de zender het signaal alsnog op. Deze techniek wordt zowel bij huizen als bij grote industrieterreinen toegepast.

Door deze techniek te combineren met de traceergastechniek kunnen we nauwkeurig aangeven waar een eventueel lek zich bevindt. Hierdoor zijn wij in staat om aan te geven waar de lekkage zich bevindt, zonder de leiding daadwerkelijk gezien te hebben.

Wat kost het om mijn leidingwerk te laten opsporen

Afhankelijk van het type leiding en omgeving

Het opsporen van leidingwerk neemt niet veel tijd in beslag, het is echter wel afhankelijk van het type leiding, omvang en de omstandigheden. Voor het opsporen van alleen het leidingwerk kunnen wij een aangepaste offerte maken, de kosten zijn vaak lager dan een volledig lekdetectie onderzoek. Door contact op te nemen met onze specialisten kunnen wij u vooraf een prijsindicatie opsturen. Tijdens het contactmoment vragen wij om de type vloeropbouw, soort leiding en uw woonplaats.

Onafhankelijk advies

Wij vinden de oorzaak altijd, maar wij herstellen de oorzaak niet

KMZ Lekdetectie is onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen bij derden. De keuze van een herstellende partij maakt u zelf. Wel kunnen wij u begeleiden in het traject van de keuze en offerte controle.

Overlegt u altijd met uw verzekeringsmaatschappij want vaak worden onderzoekkosten en herstelkosten via uw verzekering vergoed. KMZ Lekdetectie en haar service verlening is bekend bij elke verzekeringsmaatschappij dus ook die van u.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.

KMZ Lekdetectie
Lekdetectie rapportage

Onze rapportage is voor iedereen leesbaar

Wij maken complexe problemen eenvoudig in onze rapporten

Onze rapportages bestaan uit duidelijke foto’s van onze bevindingen met een toelichtende tekst. Ook het droogproces maken wij transparant. U ontvangt een heldere aanbeveling om de lekkage te herstellen.

Wij laten alle vochtmetingen zien met een vakkundige toelichting zodat helder is wat er gebeurt. Het rapport is uitstekend geschikt voor zowel de bewoner als alle andere betrokkenen zoals; verzekeraars, eigenaren van huurwoningen, etc.

Last van een lekkage?

Wij vinden en rapporteren de oorzaken

Effectief en efficient lekkages in vochtige ruimtes vinden en oplossen
Unieke combinaties van specialisme lekdetectie en droogtechniek in één dienst

Heldere rapportage, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd worden
Tijdens het hele project wordt alles transparant en in eenvoudige taal gerapporteerd

Herstel van de lekkage kan aansluitend plaatsvinden
Geen extra tijdverlies of kosten om de lekkage en de gevolgen ervan goed te herstellen

De droging kan aansluitend aan het onderzoek uitgevoerd worden

Geen extra voorbereidende werkzaamheden meer nodig om de reparatie van de lekkage uit te voeren

Nadat het onderzoek afgerond is ontvangt u een uitgebreid rapport, hiermee kunt u aan de slag om de reparatie voor de lekkage te laten uitvoeren.
Voorkom gevolgschade na een waterschade, laat uw ruimte beheerst drogen door ons door de nauwe samenwerking met KMZ Droogtechniek. De periodieke metingen zorgen voor inzicht in het droogproces. Er zijn dus geen verrassingen.

Snel, volledig, vakkundig en betrouwbaar

KMZ Lekdetectie

Meer weten over leidingwerk opsporen?
Informeer bij onze specialisten
Bel 030 202 73 79
of stuur een e-mail