Rookgaskanaal inspectie laten uitvoeren?

Breng eventuele gebreken in kaart

Door periodiek uw rookgaskanaal te laten inspecteren voorkomt u mogelijke gevaarlijke situaties

Snel handelen bij een lekkage

Dit voorkomt grote gevolgschade in uw badkamer en/of andere ruimten

Rookgaskanaal inspectie laten uitvoeren?

Bel 030 202 73 79

24/7 telefonisch bereikbaar of vul het contactformulier in

Rookgaskaskanaal inspectie

Voorkom gevaarlijke situaties door uw rookgaskanaal tijdig te laten inspecteren

Door uw rookgaskanaal periodiek te laten controleren op aanwezige gebreken voorkomt u gevaarlijke situaties, het is dringend aan te raden uw CV jaarlijks te laten controleren. CV ketels in woningen worden dagelijks gebruikt voor tapwater en warmte in uw woning. Echter wordt de controle op een rookgaskanaal vaak vergeten, hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Waterlekkage en rookgas lekkages kunnen storingen en gevaren veroorzaken. Vaak treed dit probleem op in de rookgaskanaal. Door periodiek deze controle uit te laten voeren worden gebreken inzichtelijk en kunt u eventuele problemen vroegtijdig verhelpen.

Wat zijn de kosten van een Rookgaskanaal inspectie?

Afhankelijk van verschillende facetten bij het onderzoek

Onderzoek en rapportage
Vast bedrag voor een onderzoek tot 3 uur op locatie inclusief rapportage

Periodieke onderzoeken
Vast bedrag voor de periodieke onderzoeken met rapportage en inzet droogapparatuur

Toeslag
Toeslag indien het onderzoek langer dan 3 uur duurt

Voorkom koolmonoxide vergiftiging door uw rookgaskanaal

Laat uw rookgaskanaal tijdig inspecteren

Koolmonoxide vergiftigen kunnen veroorzaakt worden door gebreken aan een rookgaskanaal, daarom is het aan te raden om uw rookgaskanaal periodiek te laten controleren op aanwezige gebreken. Met name bij rookgaskanalen van uw CV installatie of van het gehele complex kunnen gevaarlijke omstandigheden ontstaan voor de gezondheid.

Gebreken aan een rookgaskanaal kunnen wij inzichtelijk maken door een rookmachine hierop aan te sluiten. Tijdens de rookproef meting kunnen wij de werking in kaart brengen en eventuele lekkages opsporen. Ook de inzet van een op afstand bestuurbare camera kan hiervoor ingezet worden.

Hoe ontstaat slijtage en aantasting in een rookgaskanaal?

Slijtage en aantasting ontstaan door condenswater

Condenswater ontstaat in rookgaskanalen van CV ketels die in gebruik zijn. Condenswater ontstaat door rookgassen, deze hebben een lage Ph waarde en worden hierdoor zuur. Het condenswater met de zure Ph waarde wordt teruggevoerd naar een aanwezige opvangbak met sifon en afvoer. RVS en aluminium materialen in de rookgaskanaal worden door het condenswater aangetast en hierdoor ontstaat corrosie.

In de laatste levensduur zullen de materialen doorrotten. In een eerder stadium zijn siliconen afdichtingsringen al lekkage gevoelig geworden doordat deze zijn verhard. Een rookgaskanaal gaat conform de meest recente NEN normen net zolang mee als een gemiddelde CV ketel. Hergebruik van de rookgaskanaal is mogelijk in bepaalde gevallen. Hiervoor dient echter een camera inspectie te worden uitgevoerd conform de NEN normen.

Camera inspectie van het rookgaskanaal

Hiermee brengen wij de staat en eventuele gebreken in kaart

Bij een camera inspectie van een rookgaskanaal voeren wij de inspectie uit via het aanvoerkanaal vanaf het dak. Met de camera inspectie brengen wij de staat van het rookgaskanaal in beeld. Belangrijk om te weten dat een camera inspectie geen overlast voor bewoners met zich meebrengt, CV ketels kunnen gewoon in gebruik blijven.

Het onderhoud van de opvang voor condenswater en afvoer voorzieningen worden tijdens de inspectie meegenomen. Door de inspectie wordt duidelijk of een nieuwe CV, hoog in rendement aangesloten kan worden op de bestaande rookgaskanaal.

Rookgaskanaal van appartementen inspecteren

Meerdere CV installaties zijn vaak aangesloten op 1 rookgaskanaal

Bij appartementencomplexen worden er vaak, vanwege ruimtebesparingen CV ketels van verschillende bouwlagen op één kanaal aangesloten. Bij vier of meer bouwlagen is er in de meeste gevallen een CLV aanwezig. Doordat er meerdere CV ketels aangesloten zijn op één rookgaskanaal is de belasting hoger dan bij één CV. Stukje weg gelaten omdat het dan wel erg een op een geschreven is. Bij een CLV kanaal inspectie dient de onderste gelegen woning waar het inspectie luik toegankelijk is, aanwezig te zijn.

Voor het voorkomen van lekkages en voor de veiligheid is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de staat van deze kanalen, helemaal wanneer er sprake is van een nieuwere ketel die aangesloten dient te worden op een verouderd kanaal. Dit heeft vaak slecht presterende ketels en storingen in ketels tot gevolg. Een erkend CV installateur zal pas een nieuwe CV ketel installeren zodra het rookgaskanaal gecontroleerd is op de staat en geschiktheid van het kanaal.

Onafhankelijk advies

Wij vinden de oorzaak altijd, maar wij herstellen de oorzaak niet

KMZ Lekdetectie is onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen bij derden. De keuze van een herstellende partij maakt u zelf. Wel kunnen wij u begeleiden in het traject van de keuze en offerte controle.

Overlegt u altijd met uw verzekeringsmaatschappij want vaak worden onderzoekkosten en herstelkosten via uw verzekering vergoed. KMZ Lekdetectie en haar service verlening is bekend bij elke verzekeringsmaatschappij dus ook die van u.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.

KMZ Lekdetectie
Lekdetectie rapportage

Onze rapportage is voor iedereen leesbaar

Wij maken complexe problemen eenvoudig in onze rapporten

Onze rapportages bestaan uit duidelijke foto’s van onze bevindingen met een toelichtende tekst. Ook het droogproces maken wij transparant. U ontvangt een heldere aanbeveling om de lekkage te herstellen.

Wij laten alle vochtmetingen zien met een vakkundige toelichting zodat helder is wat er gebeurt. Het rapport is uitstekend geschikt voor zowel de bewoner als alle andere betrokkenen zoals; verzekeraars, eigenaren van huurwoningen, etc.

Last van een lekkage?

Wij vinden en rapporteren de oorzaken

Effectief en efficient lekkages in vochtige ruimtes vinden en oplossen
Unieke combinaties van specialisme lekdetectie en droogtechniek in één dienst

Heldere rapportage, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd worden
Tijdens het hele project wordt alles transparant en in eenvoudige taal gerapporteerd

Herstel van de lekkage kan aansluitend plaatsvinden
Geen extra tijdverlies of kosten om de lekkage en de gevolgen ervan goed te herstellen

De droging kan aansluitend aan het onderzoek uitgevoerd worden

Geen extra voorbereidende werkzaamheden meer nodig om de reparatie van de lekkage uit te voeren

Nadat het onderzoek afgerond is ontvangt u een uitgebreid rapport, hiermee kunt u aan de slag om de reparatie voor de lekkage te laten uitvoeren.
Voorkom gevolgschade na een waterschade, laat uw ruimte beheerst drogen door ons door de nauwe samenwerking met KMZ Droogtechniek. De periodieke metingen zorgen voor inzicht in het droogproces. Er zijn dus geen verrassingen.

Snel, volledig, vakkundig en betrouwbaar

KMZ Lekdetectie

Meer weten over een rookgaskanaal inspectie?
Informeer bij onze specialisten
Bel 030 202 73 79
of stuur een e-mail