Last van een condens lekkage?

Waterdamp koelt af, dit veroorzaakt een condens lekkage

Wij sporen de oorzaken van condens lekkages op, vaak ontstaat een condens lekkage door verkeerd gebruik van isolatie materiaal

Snel handelen bij een condens lekkage

Dit voorkomt grote gevolgschade in uw badkamer en/of andere ruimten

Condens lekkage laten opsporen?

Bel 030 202 73 79

24/7 telefonisch bereikbaar of vul het contactformulier in

Wat is een condens lekkage

Warme lucht dat afkoelt door koude oppervlakten veroorzaakt vochtdruppels

Een condens lekkage ontstaat doordat waterdamp afkoelt in de lucht, deze damp wordt omgezet in water zodra het dauwpunt is bereikt. Een voorbeeld van condensvorming is op enkel glas in de ochtend. Doordat de warme lucht, dat geproduceerd wordt tijdens bijvoorbeeld het douchen of tijdens de slaap, wordt afgekoeld zodra deze in contact komt met het koude enkele glas.

Condensvorming op ramen zijn inzichtelijk, condensvorming bij wanden of andere koudebruggen in constructies zijn niet waar te nemen. Indien dit niet tijdig wordt opgemerkt zal vochtschade of vorming van schimmel het gevolg zijn.

Een condens lekkage is vaak het gevolg van bouwfouten als een koudebrug of inpandige situaties zoals een verkeerd binnenklimaat.

Met onze infraroodcamera’s maken wij koudebruggen inzichtelijk, met onze metingen brengen wij de luchtkwaliteit en het binnenklimaat in beeld. Na aanleiding van ons onderzoek kunnen wij aangeven welke (minimale) aanpassingen het probleem mogelijk verhelpen.

Wat zijn de kosten van een condens lekkage laten opsporen?

Afhankelijk van verschillende facetten bij het onderzoek

Onderzoek en rapportage
Vast bedrag voor een onderzoek tot 3 uur op locatie inclusief rapportage

Periodieke onderzoeken
Vast bedrag voor de periodieke onderzoeken met rapportage en inzet droogapparatuur

Toeslag
Toeslag indien het onderzoek langer dan 3 uur duurt

Goed isoleren is belangrijk

Verkeerd isoleren kan een condens lekkage veroorzaken

Door het isolatiemateriaal op een verkeerde manier te verwerken kan een condens lekkage worden veroorzaakt. Wij raden aan om uw ruimte door een gespecialiseerd isolatiebedrijf te laten uitvoeren indien u zelf geen kennis van juist isoleren hebt.

Voorbeelden van goede isolatie:

  • Bij isoleren onder de dakbedekking dient u er rekening mee te houden dat een damp remmende laag onder de isolatie is gebracht om inwendige condensatie onder de dakbedekking te voorkomen
  • Bij het isoleren van houtskelet wanden dient er tussen de afwerking en de isolatie een dampwerkende laag aangebracht te zijn. Buiten de isolatie dient er een waterkerende en damp open laag aanwezig te zijn.
  • Bij het isoleren aan de onderzijde van een dak dient u er rekening mee te houden dat aan de binnenkant, voor de isolatie, een volledig gesloten en damp remmende laag aangebracht is. Indien dit niet aanwezig is zal er door dampdiffusie mogelijk een condens lekkage ontstaan.
KMZ Lekdetectie

Onafhankelijk advies

Wij vinden de oorzaak altijd, maar wij herstellen de oorzaak niet

KMZ Lekdetectie is onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen bij derden. De keuze van een herstellende partij maakt u zelf. Wel kunnen wij u begeleiden in het traject van de keuze en offerte controle.

Overlegt u altijd met uw verzekeringsmaatschappij want vaak worden onderzoekkosten en herstelkosten via uw verzekering vergoed. KMZ Lekdetectie en haar service verlening is bekend bij elke verzekeringsmaatschappij dus ook die van u.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.

Onze rapportage is voor iedereen leesbaar

Wij maken complexe problemen eenvoudig in onze rapporten

Onze rapportages bestaan uit duidelijke foto’s van onze bevindingen met een toelichtende tekst. Ook het droogproces maken wij transparant. U ontvangt een heldere aanbeveling om de lekkage te herstellen.

Wij laten alle vochtmetingen zien met een vakkundige toelichting zodat helder is wat er gebeurt. Het rapport is uitstekend geschikt voor zowel de bewoner als alle andere betrokkenen zoals; verzekeraars, eigenaren van huurwoningen, etc.

Lekdetectie rapportage

Last van een condens lekkage?

Wij vinden en rapporteren de oorzaken

Effectief en efficient lekkages in vochtige ruimtes vinden en oplossen
Unieke combinaties van specialisme lekdetectie en droogtechniek in één dienst

Heldere rapportage, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd worden
Tijdens het hele project wordt alles transparant en in eenvoudige taal gerapporteerd

Herstel van de lekkage kan aansluitend plaatsvinden
Geen extra tijdverlies of kosten om de lekkage en de gevolgen ervan goed te herstellen

De droging kan aansluitend aan het onderzoek uitgevoerd worden

Geen extra voorbereidende werkzaamheden meer nodig om de reparatie van de lekkage uit te voeren

Nadat het onderzoek afgerond is ontvangt u een uitgebreid rapport, hiermee kunt u aan de slag om de reparatie voor de lekkage te laten uitvoeren.
Voorkom gevolgschade na een waterschade, laat uw ruimte beheerst drogen door ons door de nauwe samenwerking met KMZ Droogtechniek. De periodieke metingen zorgen voor inzicht in het droogproces. Er zijn dus geen verrassingen.

Snel, volledig, vakkundig en betrouwbaar

KMZ Lekdetectie

Meer weten over condens lekkages?
Informeer bij onze specialisten
Bel 030 202 73 79
of stuur een e-mail