Rookproef meting inzetten om de oorzaak van de lekkage te achterhalen?

Door (gekleurde) rook toe passen kunnen wij exact de lokatie van de lekkage op sporen

Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij ventilatie en tocht problemen, stankoverlast, het opsporen van daklekkages en controle van rookgaskanalen.

Snel handelen bij een lekkage

Dit voorkomt grote gevolgschade in uw badkamer en/of andere ruimten

Rookproef laten uitvoeren?

Bel 030 202 73 79

24/7 telefonisch bereikbaar of vul het contactformulier in

Hoe werkt een rookproef meting?

Wij brengen de lekkage in kaart met rook

Bij een rookproef meting wordt gekeken waar een lekkage zich bevindt door middel van rook of gekleurde rook. De rook wordt onder druk in een ruimte, afvoer of onder dakbedekking gebracht. Wanneer er gebreken zijn zal de oorzaak zichtbaar worden doordat de rook zich via de lekkage zichtbaar maakt. Het rook dat vrijkomt tijdens een rookproef meting is niet giftig en/of schadelijk voor uw gezondheid en milieu. Een eventuele brandmeldcentrale dient voor aanvang van het onderzoek ingelicht/uitgeschakeld te worden.

Wat zijn de kosten van een rookproef meting?

Afhankelijk van verschillende facetten bij het onderzoek

Onderzoek en rapportage
Vast bedrag voor een onderzoek tot 3 uur op locatie inclusief rapportage

Periodieke onderzoeken
Vast bedrag voor de periodieke onderzoeken met rapportage en inzet droogapparatuur

Toeslag
Toeslag indien het onderzoek langer dan 3 uur duurt

Wat kan er opgespoord worden met een rookproef meting?

Lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk

Doormiddel van een rookproef zijn wij in staat om diverse gebreken in kaart te brengen. U kunt hierbij denken aan problemen in de ventilatie, de oorzaak van tocht in uw ruimte. Maar ook daklekkages kunnen wij aan het licht brengen tijdens een meting. Daarnaast kunnen wij inzichtelijk maken waar geur en stank klachten vandaan komen en rookgaskanalen controleren.

Stankoverlast opsporen tijdens een rookproef meting

Wij brengen de luchtstromen in kaart

Een veelvoorkomend probleem bij stankoverlast is een lekkage of technische gebreken bij installatie. Doormiddel van een rookproef meting worden luchtstromen inzichtelijk en kunnen wij vaststellen of deze op de juiste plek aanwezig zijn of niet. Rookproeven kunnen wij zowel inpandig als uitpanding uitvoeren. Mocht er zich een lekkage in de riolering of afvoer bevinden ook dan kunnen wij de lekkage in beeld brengen doordat wij werken met de nieuwste apparatuur.

Wij sporen daklekkages op

Door de inzet van een rookproef meting

Door verschillende kleuren rook onder druk onder de dakbedekking te blazen kunnen daklekkages worden opgespoord. Deze techniek kunnen wij toepassen bij bitumendakbedekking, EPDM of kunststof. Bij daken zonder isolatie zijn rookproeven nagenoeg niet mogelijk omdat de dakbedekking volledig verkleefd is uitgevoerd. Bij daken voorzien van sedum dient het sedum voorafgaand van het onderzoek (deels) verwijderd te worden.

In de meeste gevallen hoeft de ballast niet verwijderd te worden van een dak voor het uitvoeren van onze rookproef meting maar dit zal altijd in overleg gaan.

Rookgaskanaal laten onderzoeken?

Gebreken worden in kaart gebracht met een rookproef meting

Koolmonoxide vergiftigen kunnen veroorzaakt worden door gebreken aan een rookgaskanaal, daarom is het aan te raden om uw rookgaskanaal periodiek te laten controleren op aanwezige gebreken. Met name bij rookgaskanalen van uw cv-installatie of van het gehele complex kunnen gevaarlijke omstandigheden ontstaan voor de gezondheid.

Gebreken aan een rookgaskanaal kunnen wij inzichtelijk maken door een rookmachine hierop aan te sluiten. Tijdens het onderzoek kunnen wij de werking in kaart brengen en eventuele lekkages opsporen. Ook de inzet van een op afstand bestuurbare camera kan hierbij ingezet worden.

Onafhankelijk advies

Wij vinden de oorzaak altijd, maar wij herstellen de oorzaak niet

KMZ Lekdetectie is onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen bij derden. De keuze van een herstellende partij maakt u zelf. Wel kunnen wij u begeleiden in het traject van de keuze en offerte controle.

Overlegt u altijd met uw verzekeringsmaatschappij want vaak worden onderzoekkosten en herstelkosten via uw verzekering vergoed. KMZ Lekdetectie en haar service verlening is bekend bij elke verzekeringsmaatschappij dus ook die van u.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact met ons op.

KMZ Lekdetectie
Lekdetectie rapportage

Onze rapportage is voor iedereen leesbaar

Wij maken complexe problemen eenvoudig in onze rapporten

Onze rapportages bestaan uit duidelijke foto’s van onze bevindingen met een toelichtende tekst. Ook het droogproces maken wij transparant. U ontvangt een heldere aanbeveling om de lekkage te herstellen.

Wij laten alle vochtmetingen zien met een vakkundige toelichting zodat helder is wat er gebeurt. Het rapport is uitstekend geschikt voor zowel de bewoner als alle andere betrokkenen zoals; verzekeraars, eigenaren van huurwoningen, etc.

Last van een lekkage?

Wij vinden en rapporteren de oorzaken

Effectief en efficient lekkages in vochtige ruimtes vinden en oplossen
Unieke combinaties van specialisme lekdetectie en droogtechniek in één dienst

Heldere rapportage, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd worden
Tijdens het hele project wordt alles transparant en in eenvoudige taal gerapporteerd

Herstel van de lekkage kan aansluitend plaatsvinden
Geen extra tijdverlies of kosten om de lekkage en de gevolgen ervan goed te herstellen

De droging kan aansluitend aan het onderzoek uitgevoerd worden

Geen extra voorbereidende werkzaamheden meer nodig om de reparatie van de lekkage uit te voeren

Nadat het onderzoek afgerond is ontvangt u een uitgebreid rapport, hiermee kunt u aan de slag om de reparatie voor de lekkage te laten uitvoeren.
Voorkom gevolgschade na een waterschade, laat uw ruimte beheerst drogen door ons door de nauwe samenwerking met KMZ Droogtechniek. De periodieke metingen zorgen voor inzicht in het droogproces. Er zijn dus geen verrassingen.

Snel, volledig, vakkundig en betrouwbaar

KMZ Lekdetectie

Meer weten over rookproeven?
Informeer bij onze specialisten
Bel 030 202 73 79
of stuur een e-mail